1538580.jpg

Toukokuussa, Humppilan Myllykulmalla. Kuvassa Heljä Liukko- Sundströmin ateljee. Samalla, kun kerron erinomaisen hienosta "kotiseutu" retkestäni. Tämä on samalla kuin matkailu mainos. Tuo kuva "Heljä- ateljeestä" on vähän rakeinen, todellisuudessa polku sinne on hyvinkin sileä. Taiteilija- professori oli miehineen itse paikalla. Hienoja olivat työt, hyvä oli esittelijä, taiteilija itse!

"Heljä-ateljeesta" matkamme jatkui Humppilan "Tilkkutexiin" ja voi sitä tilkkuilijan aarreaittaa! Kankaita joka lähtöön. Mitä vain ikinä kankaasta teetkin, sieltä löytyy. Valmiita tilkkutöitä, opaskirjoja, nauhoja, nappeja, pienin myytävä kangaspala 30 cm.Pikkutilpehööriä vaikka korttiaskarteluun!

Kun oli kankaat ihailtu, ja ostettu, matka jatkui Humppilan lasitehtaalle. Siellä saat lasin takana seurata lasinpuhaltajien hommia. Parhaillaan tuli Mariskoolia ja lasilintua melkein liukuhihnalta. Paikka on myös täynnä erilaisia liikkeitä. Arabiaa, Palmrothia, Marimekkoa, Kirjakauppaa, Eläintarvikekauppaa ym. Ja samalla, kun seuraat lasimiesten työskentelyä, voit juoda kupin kahvia.

Seuraava kohde oli lähellä oleva  "Lasitorni", jossa söimme maittavaa kotiruokaa seisovasta pöydästä. Siinä vaiheessa päivää jo kyllä maittoikin.

1538574.jpg

Seuraavaksi lähdimme Somerolle, kohti "Hiidenlinnaa". Tuo ylläoleva kuva on vain pieni raapaisu siitä mitä siellä nähtiin.Perillä meitä odotti emäntä pulla kahveineen. Siinä kun joimme hyvää kahvia, isäntä kertoi juttuja siitä, miten hän aikoinaan pyysi rakennuslupaa Tammelan kunnalta valmiille piirustuksilleen. Lupaa ei tullut, kun nuo ylläolevan näköiset kuvat eivät Tammelalaisille kelvanneet. Mies marssi naapuripitäjään Somerolle, josta tuli heti tontti ja luvat. Nyt tilavalla rantatontilla seisovat niin mahtavat luomukset, että niitä on mahdoton kuvailla, ne on nähtävä.Siellä on mm.5 metriä korkea puukko, jossa täynnänsä kuuluja nimikirjoituksia. Paikka on kovassa suosiossa, ja suosittelen ehdottomasti minäkin. Isännällä oli kertojan lahjat, hauskoja juttuja riitti. Kertoi että joku oli kysunyt häneltä, oletko itse kaikki nämä tehnyt, niin isäntä oli sanonut, että pakko oli itse tehdä, kun naapurin mies on vielä huonompi käsistään kuin hän!

1538583.jpg

Pihassa on mm.tuo pystyyn nostetun ison juurakon päälle tehty "Nili" Isäntä siinä juurella,siitä vähän näkee mittasuhteita nilin koosta.

Tässä yhden päivän matkakertomus, ja matkailumainos.Matkailu avartaa, eikä uskoisi, mitä kaikkea näkee, kun malttaa joskus lähte pois omasta pihasta!