1788032.jpg

Lounas on tietenkin syötävää, mutta se on myös ilmansuunta.Ja tässä ilmansuunnassa kuljeksin jokin viikko heinäkuussa.Olen käynyt Turussa monesti, mutta aina sieltä löytää uutta näkemistä. Olin siellä ystäväni luona kylässä ja kyllä taas kierrettiin. Tuossa ylhäällä on Culligsheenin teos "Posankka",vaaleanpunainen, iso, hauska, aina hyvälle tuulelle saava. Sen saparon takana on kylpylä-hotelli Caribia.

1788033.jpg

Turun linnakin on tuttu paikka, nyt oli jo kolmas kerta, kun siellä poikkesin. Aina on kuin eka kertaa menisi.Kunnioitettava pytinki!

 

1788040.jpg

Käsityöläismuseo on myös mielenkiintoinen katseltava. Sielläkin olen käynyt kumartelemassa ennenkin. En niinkään kunnioituksesta, vaan pitkänä ihmisenä on pakko olla nöyrä ovissa.Ja juuri omaan kokooni vertaankin niitä paikkoja, ne ihmiset, jotka silloin ovat eläneet, ovat olleet huomattavasti pienempiä!Tämä näkymä aukeaa heti portilta.

1788098.jpg

Turusta matkasimme ylöspäin Uuteenkaupunkiin. Sitä EI voi sivuuttaa ilman, että poikkeaa Pakkahuoneelle munkkikahveille.Pakkahuoneen munkit ovat kuuluja maukkaudestaan.Paikassa on myös esim. vierasvene satama. Ja kyllä siinä toinen toistaan komeimpia veneitä aina onkin.

 

1788102.jpg

Raumalla oli silloin juuri Pitsiviikko, ja pitihän siellä poiketa.Ostin parit kortit, jotka sin tähän. Vanha Rauma on tosi tunnelmallinen paikka kuljeskella. Nyt pitsiviikon aikana siellä oli vielä pihakirppiksiä melkein joka pihassa.Minä halusin nähdä erään tietyn pihan. Löysinkin sen ja pihan perältä löytyi Arja L.Oli mahtavaa nähdä hänen taidokkaita korttejaan, jotka hän oli laittanut kaikkien nähtäväksi.Myös Taitotaivaassa kävin.Siellä olisi ollut loppuviikolla blogitapaaminen, mutta se ei aikatauluuni sopinut.

 

1788106.jpg

Nyplätyt pitsit ja Rauman giäl.

 

1788042.jpg

Seuraavana päivänä, kun olimme saaneet jalkamme elvytettyä jotenkin, matkasimme Poriin, ja siellä Reposaareen. Loma-asunto messut olivat ohi, mutta asunnot olivat tallella.Voi hyvänen aika, miten on vapaa-ajan asunnot kiinni toisissaan! Ei ole pihaa, missä kukkamaataan kuoputtaisi. J a aidan takana heti naapuri. Mutta mielipaikkani Reposaarella onkin ns. takaranta, josta kuva.Siellä voi katsella ja haistella vapaata merta.Kumma juttu, miten vedellä voi olla rauhoittava vaikutus! Tälläinen oli keikka lounais-suomessa!

P.S. Piti vielä palata kertomaan, että taas kävin Turussa, tälläkertaa kesäteatterissa. Keskiviikkona istuin katsomossa katsomassa "Hääkeikkaa" Samppalinnasta on tullut jokakesäinen käyntikohde. Ensikerran tarkeni T-paidalla.niin oli lämmin. Esitys oli hauska, musiikki-voittoinen kappale. Pääosissa mm.Sami "tartu mikkiin"Hintsanen peruukeineen. Äänestä olisi vain tuntenut, jos ei olisi tiennyt tämän kaljupään esiintyvän siinä. Olihan siinä myös Hanna-Riikka Siitonen ja Nina Tapio.

Aiemmin kesällä olin Pyynikillä Tampereella katsomassa "Kalliolle kukkulalle", siinä oli Pekka Laiho ja Eija Vilpas pääosissa, mutta hyvän säväyksen antoi esitykselle Ylöjärven mieskuoro.Siinä tämän kesän kesäteatterit.